Makelaar, adviseur, notaris of geldgever?

Laat Linckr voor je werken

 Ontdek hoe

Veelgestelde vragen

Is Linckr veilig?

Jazeker, Linckr is veilig! Linckr gaat uit van twee belangrijke principes:


1. Jij zit aan het stuur en bepaalt zelf of je jouw gegevens wil delen met jouw financiële dienstverlener.
2. Er wordt geen informatie opgeslagen bij Linckr. Alle informatie die je via Linckr ophaalt, wordt opgeslagen in jouw eigen persoonlijke digitale kluis, die beheerd wordt door use.id. Een onafhankelijke organisatie met de functie van data controller die de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) nakomt.


Verder is Linckr gecertificeerd volgens ISO 270001 (informatiebeveiliging) en ISO 27701 (privacy).

Wat doet Linckr om mijn gegevens veilig op te slaan, zodat onbevoegden er niet bij kunnen?

Linckr is ontwikkeld met security en privacy als uitgangspunten. Dat betekent dat in elk facet van de ontwikkeling gekeken is naar veiligheid en privacy en dat daar de nodige maatregelen voor getroffen zijn, zowel in de software als in onze werkwijze en organisatie. Linckr heeft een streng informatiebeveiligingsbeleid.

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van Linckr?

Linckr heeft de voorwaarden voor het gebruik vastgelegd in de Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid.

Voldoet Linckr aan de AVG-wetgeving?

Ja, Linckr is AVG-compliant. Persoonsgegevens die je met behulp van Linckr verzamelt bij overheidsorganisaties en financiële instellingen worden alleen doorgegeven na jouw toestemming.

Hoe kan ik mijn privacy-rechten als consument uitoefenen?

Als je vragen hebt over hoe Linckr met je persoonsgegevens omgaat, welke persoonsgegevens van je door Linckr verwerkt worden of andere privacy-gerelateerde vragen, kun je contact opnemen met onze Functionaris Gegevensbescherming. Je kunt onze FG bereiken via ons contactformulier.

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn privacy?

Mocht je vinden dat Linckr je privacy schendt, dan kun je een klacht indienen bij onze Functionaris Gegevensbescherming. Je kunt onze FG bereiken via ons contactformulier. Wij behandelen je klacht zo spoedig mogelijk en trachten binnen 30 dagen met een gepaste reactie op je klacht te komen. Mocht je je niet kunnen vinden in onze reactie, dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe werkt Linckr?

Linckr is jouw eigen persoonlijke omgeving waarin jij op een hele makkelijke manier je eigen gegevens kan opslaan en delen met dienstverleners waar je mee samenwerkt.

Jouw gegevens worden opgeslagen in jouw eigen persoonlijke, zeer zwaar beveiligde, digitale kluis. Daarnaast ben je in de app tegen een heel hoog niveau geïdentificeerd, zodat je altijd met zekerheid kan bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. En op het moment dat een dienstverlener dan allerlei gegevens van jou wil weten kan hij die via Linckr opvragen bij jou, waarbij jij vervolgens daartoe toestemming kan geven en met één druk op de knop de gegevens kan delen. Super makkelijk!

Wil je meer weten over hoe Linckr precies werkt, klik dan hier voor onze Tutorial - Linckr voor consumenten.

Kan ik met mijn Google of Facebook account inloggen op Linckr?

Nee, om op Linckr in te kunnen loggen heb je een geverifieerd Linckr account nodig. De dienstverleners die van jou toestemming krijgen om jouw gegevens in te zien, moeten namelijk zeker weten dat jij "bent wie je zegt dat je bent". Hiervoor moet je eenmalig je identiteit bewijzen aan de hand van je identiteitsbewijs. Dan krijg je een Linckr account wat de dienstverlener de nodige zekerheid biedt rondom jouw identiteit.

Wat zijn de voordelen van Linckr?

Linckr zorgt ervoor dat je alle gegevens die nodig zijn voor het afsluiten van een product of dienst eenvoudig en veilig kan verzamelen, opslaan en delen met de dienstverlener die deze nodig heeft.
Dit bespaart je veel tijd omdat:


- je nu niet je hele papieren administratie hoeft uit te pluizen
- je de informatie niet handmatig hoeft in te typen (met kans op foutjes)
- je geen (bijna geen) documenten hoeft te scannen• je in 1 keer alle benodigde gegevens bij elkaar hebt en niks vergeet
- je jouw gegevens makkelijk meerdere keren kan delen, ook met verschillende dienstverleners die erom vragen

Daarnaast wordt je tijdens de samenwerking met dienstverleners in het proces begeleid door Linckr.

Kan ik Linckr ook op mijn computer/laptop bedienen?

Ja, behalve via de mobiele app, kun je Linckr ook benaderen vanuit je browser.

Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld documenten of bestanden wil uploaden die je niet op je telefoon hebt staan, maar op je computer/laptop.

 • Ga hiervoor naar https://app.linckr.com/login
 • Of klik hier.
 • Je wordt dan naar een pagina geleid waar een QR-code op staat;
 • Om jouw voldoende beveiliging te bieden heb je wel je mobiele telefoon met de mobiele app nodig om deze QR-code te kunnen scannen: dat kan bij het openen van de app door op "QR code" te klikken, of als je al in de app bent door naar het menu te gaan (streepjes linksboven) en te klikken op "Scan QR code voor inloggen".

Wat kost Linckr?

Voor de consument is Linckr gratis. Alle functionaliteiten en het gemak van Linckr worden kosteloos aangeboden aan de consument.

Dienstverleners betalen wel voor het gebruik van Linckr. Want naast het gemak dat Linckr hen brengt, levert Linckr de dienstverleners namelijk ook een behoorlijke kostenbesparing op.

Wat moet ik doen met de QR-code in de e-mail?

De QR-code is om het je makkelijk te maken een uitnodiging van een dienstverlener te accepteren of een taak te starten die je van een dienstverlener hebt ontvangen. Na acceptatie van de uitnodiging ben jij gekoppeld met die dienstverlener en kunnen jullie gegevens uitwisselen. De QR-code kun je scannen met de QR-code reader van je mobiele telefoon.

De functionaliteit om QR-code te scannen binnen de Linckr app is uitsluitend bedoeld om te gebruiken als je op de webversie van Linckr wil inloggen. Deze QR-code scanner kun je niet gebruiken voor het accepteren van uitnodigingen of het starten van taken vanuit e-mails.

De QR-code in de e-mail werkt niet, hoe kan ik verder gaan?

In de e-mail waarin de QR-code staat, staat ook een link. Klik op deze link of kopieer de URL en plak deze in je browser.

Je kunt ook altijd zelf naar de Linckr app gaan. Als er een uitnodiging of een taak voor je klaar staat, zul je deze vanzelf zien.

Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

Jouw gegevens worden opgeslagen in jouw eigen persoonlijke digitale kluis. Niemand anders dan jijzelf hebt toegang tot de kluis en jouw gegevens daarin. Alleen met jouw toestemming worden gegevens uit jouw kluis gedeeld met jouw dienstverleners.

Ik krijg geen e-mails binnen van Linckr

Controleer je spambox op mails van Linckr en voeg Linckr toe aan veilige berichten.

Daarnaast categoriseren sommige mail programma's automatisch (zoals Gmail) waardoor Linckr mails soms niet in je map met Primaire mails terecht komen.

Kan Linckr mijn gegevens inzien?

Nee, Linckr kan je gegevens niet inzien. Deze worden versleuteld en kunnen alleen door de ontvangende partijen worden ingezien. Dit kan alleen met jouw expliciete toestemming.

Het opslaan van mijn gegevens lukt niet.

Soms komt het voor dat je digitale kluis niet beschikbaar is om jouw gegevens op te slaan. Probeer het dan later nog een keer.

Kan ik ook bij mijn kluis zonder Linckr?

Ja, je hebt ook toegang tot jouw eigen persoonlijke digitale kluis via www.use.id. Daarop kun je inloggen met je e-mailadres. Je krijgt dan een one-time verificatiecode toegestuurd.

Waarom lukt het niet om in te loggen op Linckr?

Linckr maakt bij het inloggen gebruik van externe technologie van Digidentity, een zogenaamde smartcard. Het kan voorkomen dat daarin iets hapert. Digidentity is een zeer gerenommeerde partij op het vlak van digitale identiteiten. Digidentity voldoet aan alle hoogste security eisen en is ISO-gecertificeerd voor beveiliging en privacy.

Als je niet kunt inloggen of een foutmelding krijgt bij de login, doorloop dan de volgende stappen:

 • Sluit de app af en start deze opnieuw op;
 • Schakel notificaties in;
 • Geef de juiste pincode in;
 • Als je de pincode niet meer weet, klik op "Pincode vergeten" en volg de stappen.

Als het probleem na bovenstaande stappen niet verholpen is, kun je dit proberen:

 • Schakel wifi uit en probeer het via mobiele data;
 • Schakel mobiele data uit en probeer het via wifi;
 • Herstart je toestel;
 • Schakel de VPN uit op je toestel;
 • Open de webpagina via een incognitovenster;
 • Update het OS van je toestel.

Werkt de Linckr app op mijn telefoon?

Om de Linckr app te gebruiken heb je een mobiele telefoon nodig die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

 • iOS versie 14 of hoger voor Apple iPhones;
 • Android-versie 9 of hoger voor Android smartphones;
 • Een camera én een selfie camera;

Android Go, unieke besturingssystemen zoals Oppo, Xiaomi en telefoons die geroot of op een andere manier zijn gemodificeerd worden niet ondersteund. Daarnaast worden Samsung Galaxy S7, A en J toestellen niet goedondersteund.

Jailbroken/rooted apparaten
Om veiligheidsredenen ondersteunen wij geen rooted/jailbroken apparaten.

Hoe lever ik bewijs van mijn identiteit aan?

Je kunt bewijs van je identiteit op veilige wijze aan ons leveren door je legitimatiebewijs in te voeren in de Linckr app. Om je identiteit vast te stellen maken we gebruik van externe software van Digidentity, een zeer gerenommeerde partij op het vlak van digitale identiteiten. Digidentity voldoet aan alle hoogste security eisen en is ISO-gecertificeerd voor beveiliging en privacy.

Er zijn verschillende manieren om je identiteit vast te stellen:

1. Automatisch proces: Legitimatiebewijs uitlezen met de NFC chip
De Linckr app vraagt welk legitimatiebewijs je wil gebruiken. Gebruik bij voorkeur een paspoort of ID-kaart (rijbewijs is ook mogelijk), voor eenmanszaken wordt het gebruik van een rijbewijs afgeraden.

 • Kies of je een ID-kaart, rijbewijs of paspoort wil uitlezen;
 • Controleer of het tekentje erop staat dat er een NFC-chip in zit;
 • Let op dat het legitimatiebewijs niet verlopen is;
 • Geef je telefoon toegang tot je camera;
 • Scan de MRZ-code op je ID-kaart, rijbewijs of paspoort;
 • Houd je ID-kaart, rijbewijs of paspoort tegen je telefoon totdat de chip is uitgelezen;
 • Maak een selfie;
 • Beweeg je hoofd zoals aangegeven om te bewijzen dat je een levend persoon bent;
 • Na upload van je foto en je NFC-gegevens wordt je identiteit automatisch gecontroleerd en geverifieerd.

2. Manueel proces: Een legitimatiebewijs scannen met de Linckr app:
De Linckr app vraagt welk legitimatiebewijs je wil gebruiken. Gebruik bij voorkeur een paspoort of ID-kaart (rijbewijs is ook mogelijk), voor eenmanszaken wordt het gebruik van een rijbewijs afgeraden.

 • Kies of je een ID-kaart, rijbewijs of paspoort wil uploaden;
 • Geef je telefoon toegang tot je camera;
 • Maak een foto van het door jou gekozen legitimatiebewijs;
 • Let op dat het document niet verlopen is;
 • Gebruik het originele document voor de foto (een foto van een foto is niet toegestaan);
 • Zorg dat het document binnen de kaders van de Linckr app past;
 • Zorg dat het document goed leesbaar is, verwijder geen tekst en voorkom dat reflecties delen van het document onleesbaar maken;
 • Na upload controleer je of het document goed gefotografeerd is. Klik op bevestig om de foto aan te leveren

Selfie:

Selfies dienen aan de volgende eisen te voldoen:

 • Zorg voor voldoende belichting;
 • Controleer of je foto scherp is en je gezicht er duidelijk zichtbaar op staat;
 • Maak een selfie van je vooraanzicht;
 • Houdt je toestel op ooghoogte zodat de foto overeenkomt met die op je legitimatie;
 • Houdt je toestel zelf vast, laat dat niet door iemand anders doen;
 • Zorg dat er geen andere personen op je selfies staan;
 • Klik op 'Bevestig' om de selfie aan te leveren.

Hoe herstel ik de toegang tot Linckr na problemen met de app of mijn toestel?

Linckr maakt bij het inloggen gebruik van externe technologie van Digidentity, een zogenaamde smartcard. Digidentity is een zeer gerenommeerde partij op het vlak van digitale identiteiten. Digidentity voldoet aan alle hoogste security eisen en is ISO-gecertificeerd voor beveiliging en privacy.

Als je niet meer kunt inloggen met je smartcard dan kan dat verschillende oorzaken hebben:

 • Je smartcard is geblokkeerd;
 • Je bent je pincode vergeten;
 • Je hebt een nieuwe telefoon;
 • Je hebt de app verwijderd;
 • Je smartcard staat niet meer in de app;
 • Je smartcard is verlopen.

Hoe dit te herstellen:

 • Voer in de Linckr app jouw login (e-mailadres) in bij het aanmaken van een nieuwe user;
 • De app zal herkennen als dit een bestaand account is;
 • Als je gevraagd wordt om je wachtwoord in te geven, klik op Wachtwoord vergeten";
 • Kies vervolgens "Ga verder";
 • Je wordt naar een webpagina van Digidentity geleid;
 • Klik op "Inloggen met inloggegevens";
 • Vul je e-mailadres in en klik op "Volgende";
 • Klik vervolgens op "Wachtwoord vergeten?";
 • Je ontvangt een e-mail met een verificatiecode;
 • Vul deze verificatiecode in en klik op "Verder";
 • Je wordt teruggeleid naar Linckr, waar je opnieuw een smartcard kan aanmaken met een (nieuwe) pincode;
 • Dan is je toegang tot je Linckr account hersteld.

Ik wil geen gegevens doorgeven, wat moet ik doen?

Dat is heel eenvoudig. Laat de Taak open en handel het informatie-verzoek dat je van een dienstverlener krijgt niet af.

Met welke systemen kan Linckr integreren?

Linckr is een volledig API-based platform en kan makkelijk integreren met externe systemen. Op dit moment is Linckr druk bezig de koppelingen met de volgende systemen te realiseren:
- Kolibri: makelaarssoftware van Kolibri (zie https://kolibri.software/ voor meer informatie over Kolibri)
- Qu-BIS: notarissoftware van Quantaris (zie https://www.quantaris.nl/producten/qu-bis/ voor meer informatie over Qu-BIS)

Wat als mijn software nog geen koppeling met Linckr heeft?

Geen zorgen. Ook dan kun je gebruik maken van Linckr om de interactie met jouw klanten snel en eenvoudig te maken. Je kunt dan gebruik maken van het Linckr Service portaal. Wil je hier meer over weten, neem contact met ons op.

Ik wil graag mijn software koppelen aan Linckr. Hoe kan dat?

Als je wil weten hoe je je eigen software kunt (laten) koppelen met Linckr, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.